Lazacos – mangoldos torta
- kb. 15 - 20 perc
- 200 °C
- 190 °C
- kb. 12 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10-15 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro leveles tészta 700 g
- 500 g mángold
- 2 fej hagyma felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 4 ek olívaolaj
- Só és bors
- Kevés szerecsendió őrölve
- 375 g krémtejszín
- 1 citrom leve
- 500 g friss lazac kiszálkázva, bőre nélkül
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.
-
Lépés 3
A mangoldot mossuk meg és sós vízben 1 percig blansírozzuk.
-
Lépés 4
A fokhagymát és a hagymát olívaolajon dinszteljük, majd adjuk hozzá a fűszereket, a citrom levét és a krémtejszínt.
-
Lépés 5
A tortaformákat kenjük ki vajjal, és liszttel hintsük meg.
-
Lépés 6
A tésztából vágjunk 10 - 15 azonos nagyságú - a tortaformák méretének megfelelő darabot, és helyezzük a formákba.
-
Lépés 7
A formákba tegyünk 1 - 1 evőkanál tejszínes masszát, majd tegyük rá a lazacot és a mangoldot.
-
Lépés 8
A tésztaszéleket felvert tojással kenjük meg. Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.
A krémtejszínhez keverjünk friss zöldfűszereket, pesztót vagy curryt. A feltétet ízlése szerint variálhatjuk.