Lazacos quiche kaporral
0 Bewertungen
- 35 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400 g füstölt lazac
- 2-3 tk torma frissen reszelve
- 125 g mascarpone
- 1/2 köteg kapor aprítva
- 125 g főzőtejszín
- 1/8 l tej
- 2 tojás
- 1 ek liszt
- Só, bors ízlés szerint
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A leveles tésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vegye ki a hűtőből, a sütőt melegítse elő 210 °C-ra.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a sütőpapírral együtt fektessük a sütőformába, jól nyomkodjuk meg, és villával szurkáljuk meg. A kilógó tésztaszéleket vágjuk le.
-
Lépés 3
A lazac szeleteket fektessük a tésztára.
-
Lépés 4
A tormát, mascarponét, tejszínt, csipet sót, borsot, tejet, lisztet és kaprot keverjük simára a tojással, és öntsük a lazacszeletekre.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 30 percig süssük készre.
Tipp
Kínáljunk hozzá friss salátát, és még frissen fogyasszuk el!