Lazacos – spenótos táskák
0 Bewertungen
- 12-15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 ek olívaolaj
- 200 g füstölt lazac kis kockákra vágva
- 250 g spenót (fagyasztott)
- 1 fej hagyma finomra aprítva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk 8 négyszögre (kb. 12 x 10 cm).
-
Lépés 3
A hagymát forró olajon pirítsuk meg, a fokhagymát és a kiolvasztott spenótot adjuk hozzá, sóval és borssal fűszerezzük. A masszát hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
Adjuk hozzá a füstölt lazacot, és az egészet keverjük össze.
-
Lépés 5
A tészta négyszögek közepére tegyünk 1-1 evőkanál tölteléket, a széleket kenjük meg felvert tojással, a tésztát hajtsuk félbe, a széleket jól nyomjuk össze.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 12-15 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Tipp
Friss joghurtos salátát kínáljunk hozzá!