Lazacos tekercsek
0 Bewertungen
- kb. 12 - 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 120 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss gasztro rétestészta 500 g
- 1,5 kg lazac
- 1,25 kg friss sajt morzsolva
- 1 nagy köteg petrezselyemzöld felaprítva
- 250 g vaj a kenéshez
- Só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a friss sajtot a petrezselyemmel keverjük össze, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
Két réteslapot fektessünk egymásra, és a friss sajttal vékonyan kenjük meg, majd fektessük rá a lazacszeleteket. A tésztaszéleket vajjal kenjük meg. A tésztaszéleket mindkét oldalon hajtsuk be, és tekerjük fel a rétest.
-
Lépés 4
A tekercset vágjuk kb. 2 - 3 cm széles szeletekre. Vajjal kenjük meg és előmelegített sütőben kb. 12 - 15 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
A lazacos tekercsekhez kitűnően illik egy friss uborkasaláta.
A rétestészta gasztro változata a Metro és Auchan üzletekben található meg.