Lazacos-tojásos kifli
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 10 perc
Hozzávalók 14 kiflihez:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 1 pohár tejföl
- 4 főtt tojás durvára vágva
- 200 g füstölt lazac kockára vágva
- 1 tk mustár
- 1 tk torma
- 1 ek snidling aprítva
- 1 ek kapor aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt 200° C-ra felső/ alsó állásban előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő előírásnak megfelelően előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt keverjük simára, adjunk hozzá a többi összetevőt és jól dolgozzuk össze.
-
Lépés 3
Mindkét csomag tésztát vágjuk fel 7 egyenlő háromszögre.
-
Lépés 4
1 evőkanál tölteléket helyezzünk a háromszögre, a széleket kenjük meg a felvert tojással. Tekerjük fel, a széleket jól nyomkodjuk össze, majd igazítsuk kifli formára.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Tipp
Lazac helyett elkészíthetjük tonhallal is!