Lekváros pudingtorta
Az egyik kedvenc egyszerű pudingos receptünk ezt a lekváros pudingtorta. Töltelékéhez csupán pudingra, lekvárra és egy kevéske tejfölre lesz szükség, melyek általában megtalálhatók a hűtőben és a kamrában, így még akkor is el tudod készíteni, ha nincs otthon friss gyümölcs.
- kb. 50 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc (+ hűtési idő)
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 300 ml tej
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 60 g cukor
- 400 g tejföl
- 180 g lekvár tetszőlegesen
Elkészítés
-
Lépés 1
200 ml tejet felforralunk, majd a maradék tejet összekeverjük a pudingporral és cukorral, amíg csomómentes lesz. Ezt hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez, majd kb. 1 percig kevergetés mellett főzzük. Az elkészült pudingot tegyük egy lapos tálba, majd fóliával lefedve hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 2
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 4
A tésztát megkenjük lekvárral. A hideg pudingot keverjük el a tejföllel, amíg csomómentes lesz, majd öntsük rá a lekváros tésztára.
-
Lépés 5
A tortát a sütő legalsó sínén kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha elkészült a torta, hagyjuk kihűlni, hogy a puding megszilárduljon.
Hagyjuk a tortát egy egész éjszakán át hűlni a hűtőszekrényben, mielőtt felszolgáljuk. Dekorációként meleg lekvárral díszíthetjük.