Lekváros sarok
0 Bewertungen
- 12-15 perc
- 220 °C
- 210 °C
- kb. 10-15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 130 g ribizli lekvár
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajas leveles tésztát egyenesen a tepsibe tekerjük ki, és vágjuk kb. 8x8 cm nagyságú négyzetekre.
-
Lépés 3
A tésztaszéleket kenjük meg a felvert tojással. Egy kanál lekvárt helyezzünk a tészta közepére.
-
Lépés 4
A négyzeteket hajtsuk átlósan félbe, és a széleit jól nyomkodjuk össze, végül a felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12-15 percig süssük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp
Bármilyen lekvárral kipróbálhatjuk a receptet, akár sárgabaracklekvárral, akár ribizlissel, mindegyikkel nagyon finom!