Lekváros szívek
Ínycsiklandozó Anyák napi meglepetés! Mindig örülünk ennek a gyümölcsös lekváros, édes, kelt tésztás szíveknek, de Anyák napján különösen figyelmes ajándék lehet, hisz szeretettel sütve meghitt pillanatokat varázsolhatsz Édesanyádnak egy finom kávé mellé.
- kb. 15-20 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 12 db szívhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 100 g piros gyümölcsös lekvár (pl. málna, eper, cseresznye)
- 1 felvert tojás a kenéshez
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 12 egyforma téglalapra vágjuk.
-
Lépés 3
Minden tésztadarabot egy sodrófával vékonyabbra nyújtunk, és megkenjük 1 teáskanál lekvárral. A tésztadarabokat feltekerjük kis rétesekké, majd félbehajtjuk. A tészta hajtott felét bevágjuk, a másik végét összenyomjuk. A bevágott végét kifordítva, a tésztát szív alakúra formázzuk.
-
Lépés 4
A szíveket megkenjük a felvert tojással. Előmelegített sütőben a középső sínen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Langyosan vagy már kihűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.