Leveles tészta burger brokkolipürével és lazaccal
- kb. 10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 60 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 120 g lazacfilé szálka és bőr nélkül
- 4 ek olívaolaj
- 100 g lisztes burgonya meghámozva és megfőzve
- 1/2 köteg brokkoli rózsákra szedve, szára nélkül
- Kevés tej
- Só, bors
- szerecsendió őrölve
- 3 ek vaj
- kevés tengeri só
Püréhez:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A főtt burgonyát törjük össze, vajjal és kevés tejjel dolgozzuk össze, a pürét sóval és szerecsendióval fűszerezzük.
-
Lépés 3
A brokkolit sós vízben főzzük meg, szűrjük le, és pürésítsük.
-
Lépés 4
A burgonya- és brokkolipürét keverjük össze (ne együtt pürésítsük), ha szükséges, fűszerekkel ízesítsük.
-
Lépés 5
A lazacot vágjuk fel 2 cm-es kockákra, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon süssük át.
-
Lépés 6
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a tésztából kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki köröket, a fele mennyiséget szórjuk meg tengeri sóval, ez lesz a burgerek teteje.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 8
A sült korongok felére halmozzunk a püréből, tegyünk mindegyikre egy vagy két darabot a lazacból, majd erre tegyük a sós korongot.
Lazac helyett készíthetjük tengeri halfilével is! Kínáljunk hozzá friss rukkolasalátát!