Leveles tészta burger tofuval és zöldségekkel
- 7 + 12 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400 g füstölt tofu szeletelve
- 1 paradicsom szeletelve
- 70 g szójacsíra
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek édes-savanyú csiliszósz
- 1 ek gyömbér finomra reszelve
- 1 ek Szezámmag
- saláta
- 1 tojás a kenéshez
- tengeri só, bors ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 8 db 10 cm átmérőjű kört.
-
Lépés 3
Tojással kenjünk meg, és durvára őrölt borssal és tengeri sóval szórjuk meg.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 7 perc alatt süssük aranysárgára.
-
Lépés 5
A tofut szeleteljük fel és serpenyőben forró olajon mindkét oldalát süssük át.
-
Lépés 6
A szójacsírát a csiliszósszal, gyömbérrel és szójaszósszal keverjük el.
-
Lépés 7
A szójacsírát, salátát, tofut és paradicsomot rétegezzük a leveles tésztára, majd erre tegyünk egy másik tésztát. Tojással kenjük meg, és szezámmaggal szórjuk meg.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 percig süssük.
Sült krumplival és/vagy friss salátával tálaljuk!