Leveles tészta csigák eperrel
- kb. 45 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók egy sütésálló formához (kb. 25 x 35):
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 2 ek. margarin olvasztva
- 200 g cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 12 nagy eper nagyon vékonyra szeletelve
- 1 ek. margarin a kenéshez
A cukormázhoz:
- 1/2 citrom facsart leve
- 70 g porcukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztákat kitekerjük és az olvasztott margarinnal megkenjük és megszórjuk porcukorral.
-
Lépés 3
Mindkét tésztát a szélesebbik oldala mentén kb. 10 egyforma nagysárgú csíkra vágjuk. Az eperszeleteket a tésztacsíkon egymás mellé rendezzük úgy, hogy egy kis hely alatta a tésztán szabadon maradjon. Majd feltekerjük. Minden tésztacsíkkal ezt megismételjük.
-
Lépés 4
A csigákat egy kivajazott hőálló tálban, egy kis hely kihagyásával egymás mellé rendezzük.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 40 perc alatt megsütjük. Ezután egy alufóliával lefedjük és kb. 5 perc alatt készre sütjük.
-
Lépés 6
A citromlevet, 1-2 ek. vízzel és a porcukorral simára keverjük és meglocsoljuk vele az epres csigákat.