Leveles tészta falatok ricottával, retekkel és zsályával
- 15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 300 g ricotta
- 150 g retek vékony csíkokra aprítva
- 1 cs. kerti zsálya
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás szétválasztva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, és vágjunk belőle 5 x 4 cm-es négyszögeket. A maradék tésztát a díszítéshez használjuk fel.
-
Lépés 3
A négyszögeket kenjük meg tojásfehérjével. A tésztából vágjunk 1 cm széles csíkokat a négyszögek nagyságának megfelelően, fektessük a csíkokat a négyszögekre és könnyedén nyomkodjuk meg. A tészta négyszögek közepét szurkáljuk meg villával - így a tészta közepe nem jön fel sütéskor.
-
Lépés 4
A tésztát kenjük meg tojás sárgájával, tegyük az előmelegített sütőbe, középső sínen kb. 15 percig süssük, amíg aranysárga nem lesz. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A töltelékhez a ricottát és a retekcsíkokat keverjük össze, sóval, borssal fűszerezzük. Tegyük a tészta négyszögekre és zsályával körítsük.
Ricotta helyett használhatunk feta sajtot is összemorzsolva! Kiváló vendégváró falatok a tavaszi idényben!