Leveles tészta falatok spárgával
Spárga másképp? Csavard leveles tésztába sonkával, és máris egy tökéletes új ízvilággal találod szemben magad. Csupán néhány hozzávaló, így pillanatok alatt elkészül.
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók kb. 18 db falathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 12 szál fehér spárga meghámozva
- 6 szelet sonka
- 200 g zöld pesto (medvehagymás vagy bazsalikomos)
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, majd hosszában 6 csíkra vágjuk.
-
Lépés 3
Egy sonkaszeletet 2 szál spárga köré csavarunk, majd ezt körbecsavarjuk a tésztával is.
-
Lépés 4
A spárgás rudakat a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és tojással megkenjük.
-
Lépés 5
A spárgás rudakat a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés utána a rudakat 3 részre vágjuk és megkenjük egy kis pestoval.
Ha marad otthon még egy kis spárga, készíts belőle egy finom salátát.