Leveles tészta félholdak hagymával
- 12 - 15 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 30 táskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 400 g hagyma finomra aprítva
- 20 g vaj
- 1 pohár tejföl
- 1 tojás
- 5 ek ementáli sajt reszelve
- 2 ek petrezselyem aprítva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát vajon pirítsuk üvegesre, és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tejfölt keverjük simára, a tojást, sajtot, petrezselymet, fűszereket és a hagymát adjuk hozzá, és jól keverjük össze.
-
Lépés 4
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a tepsire, és pogácsaszaggatóval kb. 8 cm átmérőjű köröket szúrjunk ki belőle.
-
Lépés 5
Minden kis körre tegyünk 1 teáskanál tölteléket. A tésztaszéleket kicsit vizezzük meg, és úgy hajtsuk össze, hogy félhold formájú táskákat kapjunk.
-
Lépés 6
A félholdakat kenjük meg tojással.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Vörös és lilahagymával egyaránt elkészíthetjük, kiváló vendégváró falatok!