Leveles tészta fonatok szárított paradicsommal és olívával
2 Bewertungen
- 10 - 12 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 13 fonathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 40 g szárított paradicsom apróra vágva
- Olajbogyó apró darabokra vágva
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 3
A tésztát vágjuk 1 cm széles csíkokra, 3 csíkot a felső végén nyomjuk össze, és fonjunk kis copfokat.
-
Lépés 4
A fonatokba fonjuk bele a szárított paradicsom és olíva darabkákat is, majd a copfokat előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 - 12 perc alatt süssük aranysárgára.
Tipp
Ha olajban lévő szárított paradicsomot használunk, akkor az olajat jól itassuk fel felhasználás előtt, nehogy túl nehéz legyen a fonatunk, illetve ne áztassa el a tésztát!