Leveles tészta friss sajttal és gyümölccsel
1 Bewertung
- 8 - 10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g friss sajt
- Gyümölcs idény szerint (alma, körte, sárgabarack, őszibarack, szőlő, szilva...)
- citrom leve a gyümölcsök locsolásához
- fenyőmag pirított
- Zsálya, citromfű a díszítéshez
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, vágjuk 8 x 8 cm-es négyzetekre, és kenjük meg felvert tojással.
-
Lépés 3
A tésztanégyzetek közepére tegyünk 1-1 kávéskanál friss sajtot.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben alsó sínen, kb. 10 percig süssük.
-
Lépés 5
Miután kihűlt, egy kevés friss sajttal, citromlével locsolt szezon szerinti gyümölccsel rakjuk meg a tésztát, szórjuk meg fenyőmaggal, és zsályával, citromfűlevélkékkel, vagy ízlése szerinti zöldfűszerrel díszítsük.
Tipp
Friss sajtkén használhatunk feta sajtot, juhsajtot vagy mozzarellát.