Leveles tészta kiflik paszternákkal
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 250 g paszternák (kb. 4 db) meghámozva és lereszelve
- 1 kis fej hagyma apróra vágva
- 1 ek. mazsola durvára vágva
- 1 tk. pikáns currypor
- 150 g krémsajt
- 3 ek. vaj a sütéshez és kenéshez
- 1 ek. fekete szezám a szóráshoz
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vaj felén hirtelen megpirítjuk a paszternákot, hagymát és mazsolát. Megfűszerezzük a curry-vel, sóval és borssal, hozzáadunk 2 ek. vizet és egy rácsra téve hűlni hagyjuk. Ha kihűlt hozzákeverjük a krémsajtot.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe tesszük. A tésztát széltében négy egyforma téglalapra vágjuk, amiket átlósan átvágunk úgy, hogy 8 db háromszöget kapjunk.
-
Lépés 4
A háromszögek szélesebbik végére 2 ek. masszát tesszünk, majd ettől a végétől kezdve kifli formában feltekerjük. A maradék olvasztott vajjal megkenjük és megszórjuk fekete szezámmal.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mazsola helyett egy teáskanál mézet is adhatunk a masszához.