Leveles tészta muffin
- kb. 20 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 2 ek liszt a nyújtáshoz
- 8 ek olívaolaj
- 200 g kis gombafej negyedelve
- 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
- 400 g friss spenótlevél
- Só, bors, szerecsendió
- 50 g vegán sajt finomra reszelve
- 50 g fenyőmag pirítva
- 3 ek margarin a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A muffinformákat olvasztott margarinnal kenjük ki.
-
Lépés 2
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a papír nélkül tekerjük vissza. A tekercset tegyük lisztezett deszkára, és vágjuk 12 egyforma darabra.
-
Lépés 3
A tekercseket fektessük el, és sodrófával igazítsuk laposra, hogy a muffinformába illeszthessük őket.
-
Lépés 4
A tölteléket előre készítsük el, és míg a tésztával dolgozik, a tölteléket hűtőszekrényben pihentessük.
-
Lépés 5
A töltelékhez a gombát olajon futtassuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát és a spenótlevelet, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük, és 4 ek. vízzel öntsük fel. Rövid időre fedjük le, hogy a spenótlevelek összeessenek. Jól keverjük át, és tegyük félre hűteni.
-
Lépés 6
A kihűlt spenótos-gombás tölteléket halmozzuk a formában előkészített tésztára, sajttal szórjuk meg, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára. Fenyőmaggal díszítsük.
Készíthetünk hozzá fokhagymás – zöldfűszeres tejfölt, amellyel meglocsolhatjuk tálalás előtt finoman a muffinokat, ha megsültek.