Édes
Leveles tészta nyuszik
0 Bewertungen
- 8 - 10 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Kb. 15 leveles tészta nyuszihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 nyers tojás a kenéshez
- 100 g mogyorókrém
- 100 g baracklekvár
- 50 g tortabevonó olvasztva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tésztából sorban nyuszi formákat (5cm) szúrunk ki és tojással megkenjük.
-
Lépés 3
A sütő középső sínén 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
Minden második nyuszit megkenünk mogyorókrémmel, vagy baracklekvárral és az üresen hagyott nyuszikat rájuk illesztjük.
-
Lépés 5
A nyuszikat tetszét szerint az ovasztott tortabevonóval kidíszítjük.
Tipp
A tészta maradékokat kenjük meg tojással, szórjuk meg cukorral és 8-10 perc alatt süssük ropogósra.