almarózsák

Leveles tészta rózsák almával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Receptünk segítségével pillanatok alatt elkészítheted ezeket a mutatós leveles tészta rózsákat almával és meglepheted szeretteidet Valentin napra, születésnapra vagy csak úgy!

  • 20 perc
  • 200° C
  • 180° C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 12 rózsához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vizet felforraljuk, és hozzáadjuk a cukrot és a citrom facsart levét. Az alma-szeleteket ebben a vízben 2 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 hosszú csíkra vágjuk, majd mindegyik csíkot elfelezzük, hogy 12 csíkot kapjunk. A tésztát megkenjük a lekvárral.

  4. Lépés 4

    Az almaszeleteket a felső tésztaszélhez igazítva, egymással átfedésben helyezzük, úgy hogy kicsit túllógjon a tészta szélen. A tésztacsíkokat szorosan csigaformába feltekerjük, majd kivajazott muffinformába tesszük.

  5. Lépés 5

    Az almarózsákat előmelegített sütő alsó sínén 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen kivesszük a formából.

  6. Lépés 6

    Az almarózsákat porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: Az almarózsákkal nagyszerűen harmonizál a vaníliaszósz. Pikánsabb változathoz az almát egyszerűen burgonyával és rozmaringgal, vagy sonkával helyettesítse.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!