
Leveles tészta rózsák almával

Receptünk segítségével pillanatok alatt elkészítheted ezeket a mutatós leveles tészta rózsákat almával és meglepheted szeretteidet Valentin napra, születésnapra vagy csak úgy!
- 20 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 12 rózsához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 100 g cukor
- 100 ml víz
- 1/2 citrom facsart leve
- 2-3 nagy piros alma megfelezve, kimagozva, vékony, csíkokra vágva
- 2 - 3 ek. baracklekvár
- opcionális: porcukor a szóráshoz

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vizet felforraljuk, és hozzáadjuk a cukrot és a citrom facsart levét. Az alma-szeleteket ebben a vízben 2 perc alatt megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 hosszú csíkra vágjuk, majd mindegyik csíkot elfelezzük, hogy 12 csíkot kapjunk. A tésztát megkenjük a lekvárral.
-
Lépés 4
Az almaszeleteket a felső tésztaszélhez igazítva, egymással átfedésben helyezzük, úgy hogy kicsit túllógjon a tészta szélen. A tésztacsíkokat szorosan csigaformába feltekerjük, majd kivajazott muffinformába tesszük.
-
Lépés 5
Az almarózsákat előmelegített sütő alsó sínén 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Még melegen kivesszük a formából.
-
Lépés 6
Az almarózsákat porcukorral megszórva tálaljuk.
Okos ötlet: Az almarózsákkal nagyszerűen harmonizál a vaníliaszósz. Pikánsabb változathoz az almát egyszerűen burgonyával és rozmaringgal, vagy sonkával helyettesítse.