Leveles tészta spárgával és baconnel
0 Bewertungen
- 20 perc
- 200 ºC
- 180 ºC
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 15 dkg spárga hámozva, darabolva
- 10 dkg bacon szalonna felkockázva
- 1 db paradicsom felkockázva (vagy néhány koktélparadicsom félbevágva)
- 10 dkg fetasajt (vagy mozzarella)
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A meghámozott spárgát vágjuk kis darabokra, és pároljuk meg, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a szélétől 1,5 - 2 cm-re vágjuk be, de ne vágjuk át a tésztát. Ez lesz a pereme, ami sütés közben szépen megemelkedik.
-
Lépés 4
A párolt spárgát, a felkockázott baconszalonnát, paradicsomot és sajtot szórjuk a tésztára, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
Tipp
Spárga helyett más zöldséggel is elkészíthetjük.