Leveles tészta stanglik bazsalikommal és tengeri sóval
0 Bewertungen
- 10-12 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók 26 stanglihoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 50 g parmezán reszelve
- 1 csomag bazsalikomlevél
- 2 ek tengeri só durva szemű
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy sütőlapra, felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 3
A parmezánt és a bazsalikomleveleket szórjuk a tésztára, könnyedén nyomkodjuk meg, majd hajtsuk félbe a tésztát. Nyomkodjuk meg, tojással kenjük meg, és sóval szórjuk meg.
-
Lépés 4
Vágjuk a tésztát kb. 1,5 cm-es csíkokra és a csíkokat párszor csavarjuk meg.
-
Lépés 5
A stanglikat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben középső sínen kb. 10-12 percig süssük. Hagyjuk kihűlni és tálaljuk.
Tipp
Készítsük el a leveles tészta stanglikat friss korianderrel és őrölt gyömbérrel, egzotikus élményben lesz részünk.