Pizzatészta sütőtökkel és fügével
0 Bewertungen
- 15 - 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 8 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g tejföl magas zsírtartalmú
- 1/2 vöröshagyma meghámozva, elfelezve, vékony szeletekre vágva
- 80 g sütőtök kimagozva, vékony szeletekre vágva
- 1 füge vékony szeletekre vágva
- Só és bors őrölve
- 1 ek. friss rozmaring lecsipkedve
- 2 ek. olívaolaj a kikenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és sütőlapra helyezzük. Körben a széleket 1 cm szélességben visszahajtjuk és megnyomkodjuk.
-
Lépés 3
Tejföllel egészen a szélekig megkenjük, majd egyenletesen megszórjuk a hagymával, tökkel és fügével. Sóval és borssal fűszerezzük, végül meghintjük rozmaringgal.
-
Lépés 4
A sütő alsó sínén 15 – 20 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 5
A sütőből kivéve olívaolajjal meglocsoljuk és tálaljuk.
Tipp
Okos ötlet: Szintén ízletes fogást varázsolhatunk, ha a füge helyett körtét, és durvára aprított diót
használunk.