Leveles tészta szív
lekvárral és mandulával
0 Bewertungen
- 25-30 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 150 g lekvár (pl. erdei gyümölcsös)
- 50 g mandula megtisztítva, durvára vágva
- 1 tojás a kenéshez felverve
A mázhoz:
- 1/2 citrom facsarva
- 100 g porcukor
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Mindkét tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A lekvárral megkenjük és az aprított mandulával megszórjuk úgy, hogy a szélektől kb. 2 cm szabadon maradjon. A széleket tojással megkenjük.
-
Lépés 3
Mindkét tésztát a hosszabik oldaluk mentén feltekerjük. A roládot hosszában kettévágjuk. Az így létrejött csíkokat összefonjuk.
-
Lépés 4
A két fonatot szív alakban egymáshoz illesztjük. A sütő legalsó sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A citromlevet és a porcukrot összeverjük és ezzel megkenjük a közben kihűlt szívet.
Tipp
Okos ötlet: A máz helyett egyszerűen csak porcukorral is megszórhatjuk a kisült süteményt.