Leveles tészta tökök Halloween-ra
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 tök figurához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 50 g vörös vagy zöld pesztó
- 2 ek. zsemlemorzsa
- Köménymag a szóráshoz
- Durvára őrölt só a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pesztót a szezámmaggal összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 12 kört (ø 8 cm) szaggatunk ki belőle. 6 kört egy sütőpapírral bélelet tepsire teszünk. Ezeket megkenjük a pesztós keverékkel úgy, hogy a szélektől 1cm-t szabadon hagyunk. A kör tetején egy kis szárat formázunk.
-
Lépés 4
A maradék 6 körből két kis háromszög szemet és cikk-cakkos szájat vágunk ki.
-
Lépés 5
A kiszabott köröket a töltelékesre tesszük és a széleket jól összeillesztjük.
-
Lépés 6
A tököket a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 7
Semmit se pazaroljunk: a maradék tésztákat megszórjuk köménymaggal és sóval és megsütjük 200°C-on kb. 10 perc alatt. Szétszakítjuk és snack-ként tálaljuk.
Másfajta formákat is készíthetünk, például szellemet, vagy koporsót. Vegán változathoz használjunk vegán pesztót.