Libamájas kosárkák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 - 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 60 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 kosárkához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.

  2. Lépés 2

    A hagymát aprítsuk fel, és a libazsíron pároljuk üvegesre, majd a libamájat süssük meg.

  3. Lépés 3

    Kisméretű tortaformákat vajazzunk ki, béleljük ki a tésztával, a maradék tésztát pedig használjuk fel a rács elkészítéséhez.

  4. Lépés 4

    A libamájat turmixoljuk, adjuk hozzá a tojás sárgáját és a lisztet, sóval és borssal fűszerezzük.

  5. Lépés 5

    A tölteléket kanalazzuk az előkészített kosárkákba, majd a tésztamaradékból vékony csíkokat vágva készítsünk rácsot a kosárkák tetejére.

  6. Lépés 6

    Szórjuk meg reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben középső sínen kb 200°C-on süssük szép aranybarnára.

Tipp

A kosárkák tetejét díszítsük friss petrezselyemmel vagy paprika karikákkal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!