Lilakáposztás fonott rétes
A lilakáposztás rétes igazi klasszikus, de könnyedén feldobhatod naranccsal és szalonnával, így lesz igazán különleges fogás az ebédnél.
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 4 mini réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 400 g lilakáposzta apróra vágva
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 80 g szalonna kockára vágva
- 1 narancs héja reszelve, húsa apróra vágva
- 2 ek. vaj a kenéshez
- 2 ek. kevés fekete szezámmag vagy mák a szóráshoz
- őrölt só és bors
Friss tönkölyös leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vékonyra vágott lilakáposztát összekeverjük a zsemlemorzsával, a kockára vágott szalonnával, a reszelt narancshéjjal és a narancs apróra vágott húsával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát hosszában félbe vágjuk és a tésztacsíkok közepére, körülbelül 4 cm szélesen káposztás tölteléket teszünk.
-
Lépés 4
A tésztacsíkok széleitől kb. 4-4 cm hosszan bevágjuk, egymástól 1 cm távolságra, majd a bevágott tésztaszéléket egymásra hajtjuk.
-
Lépés 5
A két hosszú fonott tésztát félbe vágjuk, így kapva 4 mini rétest. A réteseket megkenjük vajjal, majd megszórjuk mákkal.
-
Lépés 6
A mini fonott réteseket a sütő alsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
4 mini fonott rétes helyett egy nagy rétest is süthetünk.