Linzertortácskák vaníliakrémmel
- kb 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 tortácskához:
- 1 cs Tante Fanny friss tönkölybúzából készült linzertészta 400g
- 50 g tej
- 30 g kristálycukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1 levél zselatin
- 5 g vaníliás pudingpor
- 125 g habtejszín
- 100 g ribizli vagy erdei gyümölcs fagyasztott felengedve, vagy friss
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát nyújtsuk ki 2 mm vastagságúra, szaggassuk kis tortaformáknak megfelelő méretűre, helyezzük a tésztát a formába, előmelegített sütőben középső sínen 180 fokon kb. 6 - 8 percig süssük, majd hagyjuk hűlni és vegyük ki a formából.
-
Lépés 3
A tejet, vaníliáscukrot és a kristálycukrot főzzük fel.
-
Lépés 4
A vaníliás pudingport kevés tejjel keverjük össze, öntsük a cukorral felfőzött tejhez, és forraljuk össze.
-
Lépés 5
A zselatint hideg vízben oldjuk fel, keverjük a krémhez. Mialatt kihűl, időnként keverjük meg, majd a habbá vert tejszínt is forgassuk bele.
-
Lépés 6
Keverjük hozzá a gyümölcsöt, és a kész krémet töltsük a kisütött formákba, majd 2 órára tegyük hűtőszekrénybe!
Próbáljuk ki a tortácskákat különböző gyümölcsökkel, például őszibarackkal vagy kimagozott meggyel is!