Lóhere levelek medvehagymával
Igazi szerencsehozók ezek a medvehagyma pesztóval készült lóhere levélkék. A friss pizzatésztának köszönhetően nagyon könnyen elkészíthető.
- kb. 12 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 5 lóhere levélhez:
a pesztóhoz:
- 50 g friss medvehagyma
- 90 ml olívaolaj
- 50 g mogyoró durvára aprítva
- 50 g dió durvára aprítva
- 100 g mozzarella reszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A pesztóhoz minden hozzávalót egy botmixerrel pürésítünk.
-
Lépés 3
A tésztát közvetlenül a hűtőből kivesszük és a sütőpapírral együtt kitekerjük. A rövidebb oldaláról egy keskeny csíkot levágunk, ez lesz a lóhere szára.
-
Lépés 4
A tésztá egyenletesen megkenjük a medvehagymás pesztóval. Két oldalról kezdődően hosszában feltekerük, majd 15 egyforma nagyságú részre vágjuk.
-
Lépés 5
Egy sütőpapírral bélelt tepsiben hármassával egy virágot formázunk belőlük és hozzáillesztjük az 5 részre vágott szárakat.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük.
A szezonnak és ízlésednek megfeleően a pesztó szabadon variálható például bazsalikommal.