Mákos-cseresznyés csomók
- 25-30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g mák
- 100 g porcukor szitálva
- 130 g nővényi tej (mandula tej, zabtej, stb.)
- 2 ek növényi tej a kenéshez
- 1 ek amaretto likőr
- 1 tk fahéj
- 20 cseresznye negyedelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mákot, a porcukrot, a növényi tejet, az amaretto-t és a fahéjat összekeverjük.
-
Lépés 3
Az egyik tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, megkenjük a mákos töltelékkel, majd rászórjuk a negyedelt cseresznyéket. A másik tésztát is kigördítjük, és rátesszük az első tésztára. Kicsit összenyomkodjuk a két tésztát, és eltávolítjuk a sütőpapírt a tetejéről.
-
Lépés 4
A tésztát körülbelül 2 cm-es csíkokra vágjuk, és összecsavarjuk őket csomó formákká. Tegyük a csomókat a sütőpapírral borított sütőlapra, és kenjük meg őket növényi tejjel.
-
Lépés 5
A mákos csavartakat a sütőben középső sínen kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha nincs otthon friss cseresznye, lecsepegtetett meggyet is használhatunk.