Mákos és diós bejgli
- 40-45 perc
- 170°C
- 190°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 2 bejglihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss bejgli tészta 400 g
- 70 g darált mák
- 75 g darált dió
- 2 ek. mazsola
- 1 tojás (szétválasztva)
- 100 g porcukor
- 1 alma lereszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mákot és a tojásfehérjét egy tálba tesszük, elkeverjük. A diót a mazsolával egy külön tálban keverjük össze. Mindkét töltelékhez adunk 50-50 g porcukrot, fél-fél reszelt almát, és elkeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és középen elfelezzük. Az egyik tésztafélre felvisszük és eloszlatjuk a mákot, a másikra a diót, majd a tésztát rétesszerűen feltekerjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire helyezzük, és megkenjük a tojássárgájával. Megszurkáljuk egy hústűvel vagy hosszú villával, egészen a tészta aljáig.
-
Lépés 5
A bejglit a sütő középső (alulról a második) rácsán 40-45 percig sütjük. Adott esetben (ha a teteje túlsülni látszik) a sütési idő felénél letakarjuk fóliával.