Mákos fonott kalács szilvalekvárral

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc.
  • 220° C
  • 200° C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 fonathoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szilvalekvárt, a fahéjat, a mákot és a rumot összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A szilvalekváros masszával egyenletesen megkenjük úgy, hogy a felső széleknél kb. 2 cm szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    Az alsó tésztaszéleknél kezdve feltekerjük. A tekercset egy ollóval 2 cm-enkent ferdén bevágjuk, azonban nem vágjuk el teljesen.

  5. Lépés 5

    A tészta korongokat felváltva jobbra és balra széthajtogatjuk.

  6. Lépés 6

    Tojással megkenjük és a mandulaforgáccsal megszórjuk.

  7. Lépés 7

    A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Szilvalekvár helyett bogyós gyümölcsből készült lekvárt is használhatunk. A mák ízlés szerint őrölt dióval is helyettesíthető.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!