mákos húsvéti koszorú

Mákos húsvéti koszorú

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egy húsvéti klasszikus újragondolva – húsvéti kalács koszorú formában – a lekvárral és mákkal igazi fénypont a húsvéti asztalon.

  • kb. 25 perc
  • 200° C
  • 180° C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200 fokra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből elővéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A lekvárt a mákkal, a fahéjjal és a rummal összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a mákos masszával megkenjük úgy, hogy a szélétől kb. 2 cm szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    Alulról kezdve feltekerjük. A tészta tekercset a közepénél elvágjuk, úgy hogy két roládot kapjunk belőle. Ezeket megcsavarjuk és koszorút formázunk belőlük.

  5. Lépés 5

    A koszorút egy felvert tojással megkenjük és a sütőben kb. 25 percig, a középső sínen készre sütjük.

  6. Lépés 6

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!