Mákos húsvéti koszorú
0 Bewertungen
Egy húsvéti klasszikus újragondolva – húsvéti kalács koszorú formában – a lekvárral és mákkal igazi fénypont a húsvéti asztalon.
- kb. 25 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 200 g erdei gyümölcsös lekvár
- 100 g mák darálva
- 1/2 tk fahéj
- 1 ek rum
- 1 tojás a kenéshez
- némi porcukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütésen 200 fokra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből elővéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A lekvárt a mákkal, a fahéjjal és a rummal összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a mákos masszával megkenjük úgy, hogy a szélétől kb. 2 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 4
Alulról kezdve feltekerjük. A tészta tekercset a közepénél elvágjuk, úgy hogy két roládot kapjunk belőle. Ezeket megcsavarjuk és koszorút formázunk belőlük.
-
Lépés 5
A koszorút egy felvert tojással megkenjük és a sütőben kb. 25 percig, a középső sínen készre sütjük.
-
Lépés 6
Porcukorral megszórva tálaljuk.