Mákos nyuszifülek
A mákos töltelékkel ellátott ropogós nyuszifüleket finom leveles tésztából nem csak vegánoknak ajánljuk! Akár húsvéti villásreggelire, akár finom desszertként a családi összejövetelekre – a mákos nyuszifülek igazi csemege, és csupán 5 hozzávalóból pillanatok alatt összedobható.
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 nyuszifülhöz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 100 g málnalekvár
- 70 g őrölt mák
- 1/2 tk. fahéj
- 2 ek. növényi tej a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A málnalekvárt, a mákot és a fahéjat összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd a mákos töltelékkel megkenjük.
-
Lépés 4
A tésztát félbehajtjuk (mint egy könyv), majd 8 azonos szélességű csíkot vágunk. A tésztacsíkokat ellentétes irányban megtekerjük, "U" alakot formálunk belőle, majd a tészta két végének a harmadát egymásba csavarjuk, így formálunk belőle nyuszifület.
-
Lépés 5
A nyuszifüleket a sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenjük őket a növényi tejjel.
-
Lépés 6
A nyuszifüleket a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűlt, megszórhatjuk porcukorral.
Miután kihűlt, díszítsük a nyuszikat húsvéti csokitojásokkal vagy cukrokkal. A mák helyett használhatunk reszelt diót is, és a málnalekvár helyett is használhatjuk a kedvenc lekvárunkat (pl. baracklekvár, szilvalekvár).