mákos-sárgabarackos tészta

Mákos-sárgabarackos tészta marcipánnal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Íme a nyár íze! A mák és a sárgabarack kombinációja a finom marcipánnal, vajas kelt tésztánkon igazi nyári csemegét varázsolt az asztalra a nagy hőségben is.

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 mákos-sárgabarackos tésztához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 50 g vaj + egy kevés a formához
  • 130 g cukor
  • 100 g búzaliszt
  • 100 g baracklekvár
  • 200 g reszelt mák
  • 200 g marcipán massza
  • 3 tojás fehérje és sárgája elválasztva
  • 1 csipet
  • 500 g sárgabarack negyedelve
Mákos-sárgabarackos kelt tészta hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük. Egy sütőformát (30x20 cm) kikenünk vajjal.

  2. Lépés 2

    A vajat, 50 g cukrot és a lisztet kézzel összegyúrjuk morzsalékosra, majd egy kevés időre a hűtőbe tesszük.

  3. Lépés 3

    A lekvárt, a mákkal, a marcipánnal és a tojássárgájával összekeverjük.

  4. Lépés 4

    A tojásfehérjét a maradék 80 g cukorral és egy csipet sóval habosra verjük. A hab felét óvatosan a lekváros-mákos masszába forgatjuk, majd hozzáadjuk a tojásfehérje másik felét is.

  5. Lépés 5

    A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük, és a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy téglalap alakú (kb. 20x30 cm) tepsibe helyezzük. A kiálló tésztaszéleket visszanyomkodjuk és a tészta alját villával beszurkáljuk.

  6. Lépés 6

    A sárgabarackkal beterítjük a tésztát, majd a lekváros-mákos masszát a tésztán szétterítjük. Megszórjuk a tetejét a morzsával.

  7. Lépés 7

    A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Sárgabarack helyett használjunk más csonthéjas gyümölcsöt, például őszibarackot, nektarint vagy bármilyen piros bogyós gyümölcsöt!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!