Málnás kókuszos kiflik
0 Bewertungen
- 11 - 15 perc
- 220° C
- 200° C
- kb. 12 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 3 ek. málnalekvár
- 1 ek. Kókuszreszelék
- 1 tojás a kenéshez
- némi barnacukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A málnalekvárt összekeverjük a kókusszal.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy tepsibe helyezzük. A szélesebb oldalát 10 cm-nként bevágjuk. Az így kapott 4 téglalapot vágjuk át átlósan, hogy háromszögeket kapjunk.
-
Lépés 4
Egy teáskanállal tegyünk a masszából minden háromszög szélesebb végének közepére és tekerjük fel a csúcsokig kifli alakban.
-
Lépés 5
A kifliket kenjük meg a felvert tojással és szórjuk meg a barnacukorral.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén 11-15 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
Ötlet: málnalekvár helyett más ízű lekvárt is használhatunk, mint például eper vagy sárgabarack.