poptarts

Málnás-mogyorós-karamellás Pop Tarts sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ezt a vegán receptet Daniel Reiter, a Ziguri Főzőiskola szakácsa dolgozta ki. A málnalekvárral töltött édes poptorták földimogyorós-karamellel és friss málnával kiegészítve csodálatos falat az édesszájúak számára.

  • kb. 30-35 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 10-15 perc

Hozzávalók 4 töltött süteményhez:

Mogyoróvaj-karamellhez:

  • 125 ml mogyoróvaj
  • 4 ek. porcukor
  • 80 ml nővényi tej

Díszítéshez:

  • 20 g málna friss vagy fagyasztott
  • 20 g sózott, pörkölt földimogyoró

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és függőlegesen 4 egyenlő téglalapra vágjuk. Mindegyik téglalap alsó felére egy evőkanál málnalekvárt teszünk, majd ráhajtjuk a másik felét. Egy villa segítségével jól lenyomkodjuk a széleket, majd megkenjük a margarinnal és megszórjuk cukorral. A süteményeket az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

  3. Lépés 3

    A karamellhez habverővel habosra keverjük a mogyoróvajat, a növényi tejet és a porcukrot. Ha túl sűrű a karamell, növényi tejjel hígíthatjuk.

  4. Lépés 4

    Miután megsültek a sütemények, megkenjük karamellszósszal.

  5. Lépés 5

    Apróra vágott mogyoróval és málnával díszíthetjük.

Tipp

Fogyaszthatjuk akár melegen is, vagy tároljuk a hűtőben másnapra.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!