Málnás-mogyorós-karamellás Pop Tarts sütemény
Ezt a vegán receptet Daniel Reiter, a Ziguri Főzőiskola szakácsa dolgozta ki. A málnalekvárral töltött édes poptorták földimogyorós-karamellel és friss málnával kiegészítve csodálatos falat az édesszájúak számára.
- kb. 30-35 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 10-15 perc
Hozzávalók 4 töltött süteményhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 4 ek. málnalekvár
- 1 tk. növényi margarin olvasztva
- por- vagy kristálycukor
Mogyoróvaj-karamellhez:
- 125 ml mogyoróvaj
- 4 ek. porcukor
- 80 ml nővényi tej
Díszítéshez:
- 20 g málna friss vagy fagyasztott
- 20 g sózott, pörkölt földimogyoró
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és függőlegesen 4 egyenlő téglalapra vágjuk. Mindegyik téglalap alsó felére egy evőkanál málnalekvárt teszünk, majd ráhajtjuk a másik felét. Egy villa segítségével jól lenyomkodjuk a széleket, majd megkenjük a margarinnal és megszórjuk cukorral. A süteményeket az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 3
A karamellhez habverővel habosra keverjük a mogyoróvajat, a növényi tejet és a porcukrot. Ha túl sűrű a karamell, növényi tejjel hígíthatjuk.
-
Lépés 4
Miután megsültek a sütemények, megkenjük karamellszósszal.
-
Lépés 5
Apróra vágott mogyoróval és málnával díszíthetjük.
Fogyaszthatjuk akár melegen is, vagy tároljuk a hűtőben másnapra.