Mandulás kiflik
- 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 40 g baracklekvár
- 20 g mascarpone
- 60 g mandula őrölve
- 1 tk. rum
- 1 tojás a kenéshez, felverve
- Mandulaforgács a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A lekvárt, a mascarpone-t, az őrölt mandulát és a rumot összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a szélesebbik oldala mentén 4 egyforma téglalapra osztjuk. Mindegyik téglalapot átlósan átvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.
-
Lépés 4
A tészta szélesebbik végére teszünk kb. 1 tk. tölteléket, a széleit megkenjük tojással, majd a csúcsok felé feltekerjük, hogy egy kiflit kapjunk. Megkenjük tojással és megszórjuk a mandulaforgáccsal.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Ez a sütemény kiváló a későbbi felhasználásra. Készítsük el teljesen a kifliket és sütés nélkül fagyasszuk le. Amikor szükség van rá, sütés előtt 20 perccel tegyük egy tepsire és hagyjuk kiolvadni.