Mandulás-marcipános linzerkekszek
0 Bewertungen
- 6-8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 15 perc
Hozzávalók kb. 12 linzerhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 100 g marcipán
- 1 tojásfehérje
- 50 g porcukor
- 60 g mandula hámozva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül egy tepsire.
-
Lépés 3
Kiszúróval szaggassunk kis kekszeket, és fektesse sütőpapírral bélelt tepsire.
-
Lépés 4
A marcipánt kockázzuk fel, a tojásfehérjével és porcukorral keverjük krémesre.
-
Lépés 5
A marcipánkrémet cseppekben tegyünk a kekszekre, a cseppekre tegyünk egy-egy mandulát.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 6 -8 perc alatt süssük készre, majd vegyük le a tepsiről, mert a forró tepsi megégetheti.
Tipp
Miután kihűlt, kenjük meg a kekszeket baracklekvárral, szép fényt kap, és nagyszerű íze lesz.