Mandulás rebarbara torta
Dekoratív mandulás rebarbarás torta quiche. Izgalmas és nagyon finom sütemény, ami tökéletes lehet vendégváráshoz, vagy a délutáni kávé mellé.
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 40 perc
Hozzávalók 1 Ø 24 cm tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 100 g vaj
- 100 g zsemlemorzsa
- 100 g kristálycukor
- 500 g rebarbara meghámozva, kb. 3 cm hosszú szeletekre vágva átlósan
- 150 g porcukor
- 100 g szeletelt mandula pirítva
- 2 tojás
- 1 citrom
- 1 tk. fahéj
- 2 ek. mandula a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A vajas morzsához a vajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsá, a mandulát és a kristálycukrot és aranybarnára pirítjuk.
-
Lépés 3
A rebarbarát maradék kristálycukorral elkeverjük és 30 percre állni hagyjuk, majd leöntjük róla a képződött vizet.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, a sütőpapírral együtt egy formába tesszük és a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját egy villával megszurkáljuk. A mandulás masszát ráöntjük. A rebarbarából egy dekoratív mintát alakítunk ki.
-
Lépés 5
A tortát a sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Sülés után a maradék mandulát a tortára szórjuk.
Fogyasztható frissen, melegen a sütőből kivéve vagy kihűlve, tejszínhabbal tálalva is.