Körtés
Mandulatorta leveles tésztából
0 Bewertungen
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 75 g porcukor
- 125 g mandula darálva
- 1 vaníliarúd kikapart velője
- 2 ek, amaretto likőr
- 125 g vaj olvasztva
- 2 tojás
- 2 közepes körte meghámozva, vékony szeletekre vágva
- 50 g mandula forgács
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A porcukrot, darált mandulát és vaníliavelőt összekeverjük.
-
Lépés 3
Az amarettot, vajat és tojásokat szintén összekeverjük és összedolgozzuk a mandulás keverékkel.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, lehúzzuk a fóliát és egy kivajazott formába tesszük. A lelógó széleket visszahajtjuk és a tészta alját egy villával megszurkáljuk.
-
Lépés 5
A mandulás masszát a tésztára töltjük és rárendezzük a körte szeleteket, végül megszúrjuk a mandulaforgáccsal.
-
Lépés 6
A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt készre sütjük.