Mángold lepény
- kb. 30 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók Egy négyszög alakú sütőformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 700 g mángold
- 25 g parmezán reszelve
- 250 g tejföl
- 2 paradicsom meghámozva, kimagozva, kis kockákra vágva
- 125 g mozzarella kis kockákra vágva
- 3 tojás
- 50 g parmezán reszelve
- Só és bors őrölve
- szerecsendió őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük.
-
Lépés 2
A mángoldot csíkokra vágjuk, rövid ideig sós vízben blansírozzuk, lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A tésztát, közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük, a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőformába fektetjük. A tészta széleit fentebb húzzuk, hogy a töltelék ne folyjon ki.
-
Lépés 4
A parmezánt a tésztára szórjuk. A mángoldot a tejföllel összefekerjük, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük és rátöltjük a tésztára.
-
Lépés 5
A paradicsomot és a mozzarellát összekeverjük és a mángoldra tesszük. A tojásokat a parmezánnal elkeverjük és a tésztára töltjük.
-
Lépés 6
A sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt megsütjük.
Okos ötlet: Ez a pikáns lepény melegen és hidegen fogyasztva is ízletes.