Mángoldos muffinok
Helyben fogyasztásra és elvitelre is! Ezeket a tönkölyös leveles tésztából készült vegetáriánus muffinokat egy különleges, finom zöldséggel, a mángolddal töltöttük meg.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny Friss teljes kiőrlésű leveles tészta 280 g
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- 500 g mángold (vagy spenótlevél) frissen vagy felolvasztva, kinyomkodva
- 150 g tejföl
- 3 tojás
- kevés őrölt szerecsendió
- őrölt só és bors
- kevés olívaolaj a sütéshez és a kenéshez
Friss teljes kiőrlésű leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
Egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, amíg átlátszó nem lesz. A mángoldot vágjuk durvára, adjuk a hagymákhoz és pirítsuk körülbelül még 5 percig. Ha kész, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 2
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A muffinformát kenjük ki olajjal.
-
Lépés 3
A tejfölt és a tojást a mángolddal összekeverjük, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében négyszer, hosszában háromszor vágjuk el, hogy 12 négyzetet kapjunk. Tegyük a tésztákat a muffinforma mélyedéseibe. A tésztalapokat villával többször megszurkáljuk.
-
Lépés 5
Minden muffinba 3 evőkanál tölteléket teszünk. A sütőben a középső rácson kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Dobd fel a muffinokat 100 g morzsolt fetával vagy reszelt sajttal.