Mangoldos quiche
- 15 + 20 perc
- 220 °C + 190 °C
- 200 °C + 170 °C
- kb. 25-30 perc
Hozzávalók Hozzávalók egy 28 cm átmérőjű formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 700 g mángold
- Húsleves a blansírozáshoz
- 1 ek citromlé
- 25 g parmezán reszelve
- 1/8 l tejföl
- Só, bors ízlés szerint
Az öntethez:
- 2 db paradicsom hámozva, magozva, apróra kockázva
- 150 g mozzarella apróra kockázva
- 2-3 tojás
- 50 g parmezán reszelt
- Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mangoldot vágjuk csíkokra, rövid ideig blansírozzuk citromlével ízesített húslevesben, csepegtessük le, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 3
A paradicsomot és mozzarellát keverjük össze.
-
Lépés 4
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a széleket kicsit hajtsuk fel, hogy a massza ne folyjon ki. Egy kör alakú sütőformát béleljünk ki a tésztával.
-
Lépés 5
A tésztát szórjuk meg kevés parmezánnal. A mangoldot keverjük össze tejföllel, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és halmozzuk a tésztára.
-
Lépés 6
A paradicsomos-mozzarellás keveréket szórjuk a töltelékre.
-
Lépés 7
Az öntethez a tojást keverjük össze a parmezánnal, és öntsük a töltelékre.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben 220 ˚C-on kb. 15 percig süssük, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 190 ˚C-ra, és további 20 perc alatt süssük készre.
Ez a pikáns finomság hidegen és melegen egyaránt fogyasztható!