Marcipános cseresznyés szívek
A férfiak szívéhez a hasukon keresztül vezet az út. Például a marcipán és cseresznye töltelékes szívekkel. Még akkor is ha csak kevés időnk van elkészíteni.
- 15-20 perc
- 210°C
- 190°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12-13 szívhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 150 g marcipán
- 100 g cseresznye lekvár
- 50 g porcukor
- 1-2 ek. cseresznyelé
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A töltelékhez a marcipánt a lekvárral simára kerevjük. A leveles tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és megkenjük a töltelékkel. Hosszában, mindkét oldalról kezdődően a tészta közepéig feltekerjük és néhány percre hűtőbe tesszük, azért hogy könnyebb legyen felvágni.
-
Lépés 3
A hűtőből kivesszük a tésztaroládot és egy éles késsel kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk. A szeleteket középen összenyomjuk, hogy kissé hegyesek legyenek és kerekre formázzuk az íveket, hogy szép szív alakúak legyenek.
-
Lépés 4
A sütő középső sínén 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
A porcukrot és a meggylevet simára keverjük és cukormázat a szívekre csorgatjuk.
A cukormázon kívül, ehető cukor dekorációt (pl. cukor szíveket) is használhatunk a díszítéshez.