Marcipános karácsonyi sütik
Finom leveles tészta falatok marcipános töltelékkel, melyeket úgy formázhatsz, ahogy Neked tetszik! Használj karácsonyi formákat, csillagot vagy karácsonyfát, így hangolódva az ünnepekre. A finom falatokat pedig bárhova magaddal viheted, ha megéheznél.
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 25 sütihez:
- 2 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 200 g marcipán massza
- 100 g reszelt mandula
- 2 tojás
- 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 50 g Mandulaforgács
- porcukor a szóráshoz
Friss tönkölyös leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A marcipán masszát, a reszelt mandulát, 2 tojásfehérjét, 1 tojássárgáját és a mézeskalács fűszerkeveréket botmixerrel csomómentesre keverjük.
-
Lépés 3
Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egyenletesen megkenjük a marcipánkrémmel. A másik tésztát is kitekerjük és a marcipánkrémre helyezzük. A tésztából formákkal karácsonyi motívumokat szaggatunk ki.
-
Lépés 4
A kivágott tésztaformákat és a tésztamaradékokat is megkenjük tojássárgájával és megszórjuk mandulaforgáccsal.
-
Lépés 5
A karácsonyi sütitek a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, megszórjuk porcukorral.