marokkói brioauts

Marokkói Briouats

leveles tésztából
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Briouats kicsi marokkói sütemények, amelyeket különféle töltelékekkel töltünk meg, majd sütünk. Ez a recept darált húst tartalmaz (keftakofta vagy kufta) ropogós, papír vékony marokkói péksüteménybe zárva.

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 100 g darált bárány- vagy marhahús
  • 50 g juhsajt morzsolva
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma préselve
  • 1/2 csokor menta és/vagy petrezselyem apróra vágva
  • 2-2 tk. reszelt citromhéj és citromlé
  • 1 ek. olaj
  • 1/2 tk. Őrölt kömény
  • őrölt só és bors
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 1 ek. fekete köménymag a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darált húst, a juhsajtot, a hagymát, a fokhagymát, a fűszereket, a citrom reszelt héját és levét és a olajat összekeverjük, majd köménnyel, sóval és borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd 12 egyforma négyzetre vágjuk.

  4. Lépés 4

    Minden négyzet közepére egy evőkanál tölteléket teszünk. A széleket megkenjük a felvert tojással és háromszög formára hajtjuk, majd a széleket villával jól összenyomkodjuk.

  5. Lépés 5

    A tészta-háromszögek tetejét is megkenjük tojással, majd megszórjuk fekete köménymaggal.

  6. Lépés 6

    A marokkói Briouats-kat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Alternatív megoldásként használhatod a nyújtott rétestésztánkat is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!