Marokkói Briouats
Briouats kicsi marokkói sütemények, amelyeket különféle töltelékekkel töltünk meg, majd sütünk. Ez a recept darált húst tartalmaz (kefta, kofta vagy kufta) ropogós, papír vékony marokkói péksüteménybe zárva.
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 12 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 100 g darált bárány- vagy marhahús
- 50 g juhsajt morzsolva
- 1 kis vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma préselve
- 1/2 csokor menta és/vagy petrezselyem apróra vágva
- 2-2 tk. reszelt citromhéj és citromlé
- 1 ek. olaj
- 1/2 tk. Őrölt kömény
- őrölt só és bors
- 1 felvert tojás a kenéshez
- 1 ek. fekete köménymag a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darált húst, a juhsajtot, a hagymát, a fokhagymát, a fűszereket, a citrom reszelt héját és levét és a olajat összekeverjük, majd köménnyel, sóval és borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd 12 egyforma négyzetre vágjuk.
-
Lépés 4
Minden négyzet közepére egy evőkanál tölteléket teszünk. A széleket megkenjük a felvert tojással és háromszög formára hajtjuk, majd a széleket villával jól összenyomkodjuk.
-
Lépés 5
A tészta-háromszögek tetejét is megkenjük tojással, majd megszórjuk fekete köménymaggal.
-
Lépés 6
A marokkói Briouats-kat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Alternatív megoldásként használhatod a nyújtott rétestésztánkat is.