Márványos málnás mascarponés torta
1 Bewertung
- kb. 40 perc
- 180 °C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 tortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 125 g málna botmixerrel pürésítve
- 6-7 szem egész málna megmosva
- 450 g mascarpone
- 3 tojás felverve
- 100 ml tej
- 3 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 tk. étkezési keményítő
- 1/2 citrom reszelt héja
- vaj a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tészát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mascarponét, a tojást, a tejet, cukrot, vaníliás cukrot, keményítőt és reszelt citromhéjat alaposan összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és egy kivajazott formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 4
A krémet a tésztára öntjük. A málnapürét 3-4 helyre a krémre kanalazzuk majd a kanállal kissé elkenjük a tésztán.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt készre sütjük.
-
Lépés 6
A süteményt hűlni hagyjuk és ha már kihűlt pár szem friss málnával díszítjük.
Tipp
Az ínyencek a málnapüréhez 2-3 frissen aprított bazsalikom levelet is adhatnak.