Mascarpone csoda
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 20 perc
Hozzávalók Köszönjük szépen Kádár Edit kreatív receptjét!
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 25 dkg friss Mascarpone
- barna cukor ízlés szerint
- 1 cs vaníliáscukor
- 2 citrom héja reszelve
- 1 tk fahéj őrölve
- sütőrum ízlés szerint
- 1 db őszibarack felkockázva
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mascarponet, cukrot, vaníliáscukrot, a citrom reszelt héját jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A leveles tésztát egyenesen a sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsibe, majd a masszát kenjük el a tészta középső részére, amibe nyomkodjuk bele az érett, felkockázott nektarint vagy őszibarackot.
-
Lépés 4
A széleit hajtsuk be, a rétest tekerjük fel, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük. Felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben a középső sínen a rétest kb. 30 percig süssük.
Őszibarack helyett használhatunk nektarint vagy sárga barackot is! Ha éppen nincs idényük, használjunk nyugodtan konzerv barackot, csak ez esetben kevesebb cukor is elegendő!