Mascarpone csoda

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Köszönjük szépen Kádár Edit kreatív receptjét!

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 25 dkg friss Mascarpone
  • barna cukor ízlés szerint
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 2 citrom héja reszelve
  • 1 tk fahéj őrölve
  • sütőrum ízlés szerint
  • 1 db őszibarack felkockázva
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mascarponet, cukrot, vaníliáscukrot, a citrom reszelt héját jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát egyenesen a sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsibe, majd a masszát kenjük el a tészta középső részére, amibe nyomkodjuk bele az érett, felkockázott nektarint vagy őszibarackot.

  4. Lépés 4

    A széleit hajtsuk be, a rétest tekerjük fel, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük. Felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben a középső sínen a rétest kb. 30 percig süssük.

Tipp

Őszibarack helyett használhatunk nektarint vagy sárga barackot is! Ha éppen nincs idényük, használjunk nyugodtan konzerv barackot, csak ez esetben kevesebb cukor is elegendő!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!