mediterrán galette

Mediterrán galette

paradicsommal és pepperonival
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egy kis mediterrán hangulat a tányérodon pontosan az, amire a meleg nyári estéken szükséged van. A mediterrán galette-et paradicsommal és pepperonival könnyedén megsütheted, sütőforma nélkül is.

  • kb. 30-35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 mediterrán galette-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 2 gerezd fokhagyma, hámozva, apróra vágva
  • 1 kis cukkini felaprítva, megsütve
  • 5 mini paprika félbevágva, megsütve
  • 1 tk. szárított majoránna
  • 5 nagy ecetes pepperoni
  • 250 ml paradicsomszósz
  • 1 húsparadicsom szeletelve
  • 1 ek. fenyőmag
  • friss bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A fokhagymát, a cukkinit, a paprikát, a majoránnát és a pepperonit összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát közvetlenül a sütőlapra tekerjük ki, a sütőpapírral együtt.

  4. Lépés 4

    A tészta közepére kenjük a paradicsomszószt úgy, hogy a széleken kb. 4 cm-es szegélyt üresen hagyunk. A húsparadicsomot és a zöldségeket egyenletesen eloszlatjuk a szószon.

  5. Lépés 5

    A tészta szélét ráhajtjuk a töltelékre, majd a galette-et megszórjuk a fenyőmaggal.

  6. Lépés 6

    A galette-et előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megszórjuk friss bazsalikommal.

Tipp

Aki szereti a csípőst, a zöldségekhez egy kis apró vágott chili paprikát keverhet.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!