Mediterrán galette
Egy kis mediterrán hangulat a tányérodon pontosan az, amire a meleg nyári estéken szükséged van. A mediterrán galette-et paradicsommal és pepperonival könnyedén megsütheted, sütőforma nélkül is.
- kb. 30-35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 mediterrán galette-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 2 gerezd fokhagyma, hámozva, apróra vágva
- 1 kis cukkini felaprítva, megsütve
- 5 mini paprika félbevágva, megsütve
- 1 tk. szárított majoránna
- 5 nagy ecetes pepperoni
- 250 ml paradicsomszósz
- 1 húsparadicsom szeletelve
- 1 ek. fenyőmag
- friss bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A fokhagymát, a cukkinit, a paprikát, a majoránnát és a pepperonit összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát közvetlenül a sütőlapra tekerjük ki, a sütőpapírral együtt.
-
Lépés 4
A tészta közepére kenjük a paradicsomszószt úgy, hogy a széleken kb. 4 cm-es szegélyt üresen hagyunk. A húsparadicsomot és a zöldségeket egyenletesen eloszlatjuk a szószon.
-
Lépés 5
A tészta szélét ráhajtjuk a töltelékre, majd a galette-et megszórjuk a fenyőmaggal.
-
Lépés 6
A galette-et előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük, majd megszórjuk friss bazsalikommal.
Aki szereti a csípőst, a zöldségekhez egy kis apró vágott chili paprikát keverhet.